banner
ETUSIVU | UUTISET | KOIRAT | PENTUJA | PENTUEET | TERVEYS | ME | GALLERIA | VANHA GALLERIA | YHTEYSTIEDOT |  LINKIT

VIRALLISESTI


ROTU australianpaimenkoira, narttu Sara
NIMI Empathica's Soraya
SYNTYNYT 30.1.2019
VÄRI blue merle valkoisin ja tan -merkein
HÄNTÄ pitkä
OMISTAJA Aija Tanskanen
KASVATTAJA Aija Tanskanen


SARA

Silloin, kun Keksi oli vajaan vuoden ikäinen, ja sen polvivaivojen kanssa taisteltiin, Keksistä tuli minulle hyvin erityinen, tärkeä ja rakas koira. Pitkään elettiin epävarmuudessa, selvittäisiinkö taistelusta vai päättyisikö taistelu valtavaan suruun. Kuitenkin jo silloin ajattelin, että jos Keksi tästä selviää ja kuntoutuu niin hyvin, että se voisi joskus saada pennut, minä haluan siitä itselleni yhden. Joskus toiveisiin vastataan, ja ne toteutuvat - niin minä sain Saran kolmisen vuotta myöhemmin. Keksin pentueeseen syntyi viisi narttua, joten valinnanvaraa oli, mutta Saran taisin tavallaan valita jo pentujen syntyessä.

Sara3pv
Hurjimus 3pv

Sara on vielä hyvin nuori, mutta siitä on jo nyt nähtävillä, että se on kaikkea, mitä Keksin pennulta uskalsin toivoa. Tykkään siitä ihan valtavasti! Toiveissa oli, että Keksi periyttäisi pennuilleen ihanaa, tasapainoista ja avointa luonnettaan. Sara on avoin, arjessa hyvin tasapainoinen ja varma, näen sen luonteessa Keksiä aivan valtavasti. Sen lisäksi Sara on väläytellyt tosi makeita harrastusominaisuuksia useampaan eri lajiin. Odotan innoissani, millainen harrastuskaveri Sarasta oikein kasvaakaan. Sarasta haaveilen monitoimiharrastuskoiraa useaan eri lajiin.

treeniä01 treeniä02

Sara on hauska treenikaveri - se ottaa työskentelyn aika vakavasti. Se ketjuttaa asioita nopeasti, joten treeneissä on mukavasti haasteita. Sillä on valtavasti miellyttämishalua, hyvä taistelutahto, se on ahne, jaksaa aina yrittää ja kestää varsin hyvin toistoja. Keksiin verrattuna Sara on herkempi ja nöyrempi ohjaukselle, muttei ihan niin äänekäs kuin emänsä.

sara_paimentaa
Sara paimentaa kesällä 2020, (c) PM Lehikoinen

Saran kanssa olen aloitellut harrastusuraa tokossa, rallytokossa, agilityssä, FH-jäljellä ja paimennuksessa. Saran kanssa on pitänyt tehdä töitä luopumisen kanssa, se jää helposti ohjaajaan ja ohjaajan käsiin kiinni treeneissä. Tokossa, rallyssa ja agilityssä sillä on vauhtia, agilityssä se ei ole mikään tykki, mutta minun tarpeisiini vauhtia on ihan riittävästi. Paimennus on Saran kanssa ollut tosi hauskaa ja opettavaista, sillä on hyvä itseluottamus ja voimaa saada vähän tahmeammatkin lampaat liikkeelle. Paimennuksessa aloitettiin jo kisaurakin, toistaiseksi plakkarissa on taipumustesti, esikoe ja 1-luokkakin on korkattu. Tulevaisuudessa on suunnitelmissa kisata muissakin lajeissa, kunhan taidot ja kypsyys riittävät.

loikka
Tämä kuva tiivistää Saran menohalut :D