banner
ETUSIVU | UUTISET | KOIRAT | PENTUJA | PENTUEET | TERVEYS | ME | GALLERIA | VANHA GALLERIA | YHTEYSTIEDOT |  LINKIT

VIRALLISESTI


ROTU australianpaimenkoira, narttu Rini 8v
NIMI Hazelmoor Natty Napkin
SYNTYNYT 21.9.2006
VÄRI blue merle valkoisin ja tan -merkein
HÄNTÄ pitkä
OMISTAJA Aija Tanskanen
KASVATTAJA Minna Saros, kennel Hazelmoor


RINI

RININ HARRASTUKSET        RININ TERVEYS        RININ TULOKSET

Rini on ensimmäinen koirani, joka on ollut pitkän odotuksen arvoinen! Pentujen synnyttyä katselin netin välityksellä ensimmäisiä kuvia pennuista, ja jokin tässä mustan silmälapun koristamassa blue merle -tytössä vetosi minuun heti. Silmälappuinen pentu oli myös ensimmäinen, joka pääsi syliini, kun kävin katsomassa pentuja ensimmäisen kerran. Kun sitten sain seitsemän viikon odotuksen jälkeen kuulla, että silmälapputyttö muuttaisi meille, olin kovin iloinen - se tuntui niin luonnolliselta! Yhteisen kotimatkan jälkeen olemmekin olleet Rinin kanssa erottamaton pari.

riniseuraa  rinionnellinen

Ensimmäisten vuosien aikana matkustimme Rinin kanssa ympäri Suomea julkisilla kulkuneuvoilla, kävelimme kaupungeissa ja lähiöissä ja puuhastelimme kaikkea hauskaa. Rini oppi pienestä pitäen kulkemaan mitä erilaisimmissa paikoissa, ja kenties juuri sen ansiosta se on mitä helpoin ja luotettavin matkakumppani missä tahansa ja millä tahansa kulkiessa. Arjessa Rini on helppo koira, se osaa rauhoittua, kun on rauhoittumisen aika, mutta kun jotain puuhaa on tarjolla, Rini on heti valmiina hommiin. Ensimmäisten vuosien aikana aloitimme treenit tokossa, haussa ja agilityssä, myöhemmin lajirepertuaari laajeni vielä vepellä ja jäljellä. Rini on innostunut kaikesta tekemisestä, joten sen kanssa oli ja on edelleen hyvin palkitsevaa harrastaa ja treenata.

pujo  haku

Luonteeltaan Rini on hyvin minulle sopiva. Se on kohtuullisen vilkas, hyvin rauhallinen ja toimintakykyinen narttu. Rini pitää ihmisistä, mutta on luonnetestiprofiilinsa mukaisesti aavistuksen pidättyväinen: se ei tee itseään väkisin tykö, ja tervehdittyään se menettää nopeasti mielenkiintonsa vieraisiin ihmisiin. Pääsy Rinin sisäpiiriin pitää ansaita, ja sinne päässeet Rini tervehtii riemukkaasti ja iloisesti, ja näille erityisille ihmisille Rini saattaa jopa laulaa pienen laulun. Koiria kohtaan Rini on sosiaalinen, se tulee toimeen kaikkien kanssa, vaikka yleensä haluaakin pitää oman henkilökohtaisen tilansa. Omassa laumassa Rini on Kuningatar ja Matriarkka. Rini on reilu johtaja, se ei ole poliisina puuttumassa jokaiseen tilanteeseen. Erityisesti Hildalta se suvaitsee minun makuuni vähän liikaakin silmille hyppimistä. Rini on hyvin kärsivällinen ja pitkäpinnainen, mutta silloinkin kun pinna menee, Rini antaa nopean palautteen, ja kun asia on hoidettu, se ei jää sitä muistelemaan.

hassut1  riniseela

Rini on minulle aivan erityinen koira, ehkä siksi, että odotin omaa koiraa niin kauan, ja ehkä taustalla oli myös paljon tunnepuolen tekijöitä. Rini toi tullessaan elämääni niin paljon iloa ja lukemattomia muita hyviä asioita, ettei ole ollut aikaa turhaan synkistelyyn. Rini on tulonsa jälkeenkin ollut vierelläni aina, kun muu elämä on muuttunut ja ollut myllerryksessä. Rini ei välttämättä herätä vieraan silmissä ihastusta ensitapaamisella varsinkaan, jos Hilda ja Neve ovat paikalla alati vatkaavien takapuoliensa kanssa, mutta minulle Rini on sanoinkuvaamattoman tärkeä ja rakas, Elämäni Koira.

kaunisrini

Rini on kasvatustyöni kantanarttu, sillä on kaksi pentuetta, jotka molemmat on rekisteröity omalle kennelnimelleni. Molempien pentueiden varhaisessa kehityksessä oli häiriöitä, joiden syy ei selvinnyt.