banner
ETUSIVU | UUTISET | KOIRAT | PENTUJA | PENTUEET | TERVEYS | ME | GALLERIA | VANHA GALLERIA | YHTEYSTIEDOT |  LINKIT

VIRALLISESTI


ROTU australianpaimenkoira, narttu Nada
NIMI Hazelmoor Empress Empathica
SYNTYNYT 25.4.2016
VÄRI blue merle valkoisin ja tan -merkein
HÄNTÄ pitkä
OMISTAJA Linda Siekkinen
KASVATTAJA Minna Saros, kennel Hazelmoor


NADA

Nada on pitkän ajan haave, joka toteutui kuin ihmeen kaupalla. Nadan emä Fanni (Hazelmoor Summer Surprise) sulatti sydämeni jo pentuna, ja haaveilin kovasti, että olisin saanut siitä itselleni toisen harrastuskoiran Rinin kaveriksi. Elämäntilanne ei silloin kuitenkaan antanut vielä myöten ottaa pentua, joten jäin ilman, ja aloin salaa haaveilla, että josko jonakin päivänä Fanni saisi omia pentuja, ja saisin niistä omakseni yhden. Kohtalolla lienee olleen näppinsä pelissä, sillä vain paria kuukautta myöhemmin Neve etsi uutta kotia - ja sen tarinan lopputuloksen kaikki tietävätkin.

Hietikolla

Fanni sai ensimmäiset pentunsa samoihin aikoihin kuin Rini, ja tuolloin jo pähkäilin kahden vaihtoehdon välillä, mutta selväähän se oli, että pentu oli helpompi jättää kotiin omasta pentueesta. Fannin toisen pentueen aikaan Hilda oli vielä niin nuori, ettei pennun ottaminen lauman jatkeeksi ollut järkevää. Kun sitten alkuvuodesta 2016 kuulin Fannille olevan suunnitteilla kolmas, ja todennäköisesti viimeinen pentue, alkoi kauhea panikointi - nythän se pentu pitäisi ottaa, jos sen Fannista mielii saada! Eihän siinä muuta muttaa kuin se, että kotoa löytyy vielä kolme harrastusikäistä koiraa. Tämä pentue oli kuitenkin ohittamaton paikka, sillä isäksi oli kaavailtu Bassoa (Saussurea Black Tie Affair), johon olin myös ihastunut jo sen ollessa pentu.

NadaFanni
Fanni-mamma ja Nada pienenä

Niin alkoi sijoituskodin etsintä. Tilanne näytti vielä pentujen synnyttyä huonolta, ehdin jo luopua toivosta - ajatella, että ei tässä muuta vaihtoehtoa sitten ole kuin ottaa pentu kotiin. Kunnes kuin tilauksesta sain yhtenä päivänä sähköpostiini pentutiedustelun Lindalta. Viestin seurauksena Linda kävi meillä koiriini ja minuun tutustumassa, tarjosin hänelle sijoituspentumahdollisuutta, ja kaikki päättyi kaikkien kannalta erinomaisesti: Linda sai loistopennun ja minä loistosijoituskodin pennulle! Esikuvana ja koirakaverina Nadalla on kotonaan pari vuotta vanhempi bordercollie Rolf.

NadaRolf

Nadasta kasvoi hieno koira! Se on rohkea, itsevarma, vilkas, erittäin sosiaalinen ja reipas, eikä pahemmin ole koskaan pelännyt mitään. Nadassa arvostan todella paljon sen reippautta, ennakkoluulottomuutta ja sosiaalisuutta. Harrastuskoirana etenkin vauhdikkaissa lajeissa sillä on ollut aina todella hyvä moottori, mutta tokossa ja rallyssa miellyttämishalua, taistelutahtoa ja draivia voisi olla hieman enemmänkin. Nada ei koirana ole kauhean nöyrä, siltä on pitänyt vähän vaatiakin asioita, muuten se saattaa kokeilla vähän vedättää ohjaajaa, jos ei just nyt heti nappaa tehdä pyydettyä asiaa. Koirana Nada on kuitenkin aina ollut hirmuisen kiltti, se on tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Täysii!

Nada debytoi kisakentillä rallytokossa keväällä 2017, sen kanssa tehdään myös agilityä, vetolajeja ja vepeä. Jo ensimmäisenä vetolajikautenaan Nada juoksi Paten kanssa canicrossin junnusarjan sm-kultaa! Huikea saavutus alle 2-vuotiaalle koiralle ja nuorelle kartturille! Vetohiihdossa Linda ja Nada hiihtivät alkuvuodesta 2020 sprinttien sm-kultaa! Tässä taas oiva todiste, että rodusta on vaikka ja mihin!

Nada ja pennut
Nada on Empathica's Hearts-pentueen emä, pentue syntyi kesäkuussa 2020. Pentueen hienosti hoidettuaan Nada siirtyi Lindan ja perheen omistukseen. Valtavan suuret kiitokset Lindalle ja perheelle saumattomasta yhteistyöstä! Olen jälleen kerran suuressa kiitollisuudenvelassa myös Nadan kasvattajalle Minnalle tästä aarteesta!

Veneessä
Nada oli meillä hoidossa kesällä 2016
lelu
Nadan lelu, (c) Linda
sm-kisat
Canicrossin sm-kisat 2017, kultaa tulossa! (c) Linda